ZÁVĚR PRVNÍHO ROČNÍKU –utligy- OVLÁDL OPĚT HONZA LEKEŠ

07.01.2013 12:53

V sobotu 29. prosince 2012 byl pátým, závěrečným, turnajem zakončen 1. ročník „-utligy-„ ve stolní hře zvané lidově „šprtec“.

Honza Lekeš v něm obhájil své prvenství z předešlé akce. Ve finále porazil Jonáše Uhra. Třetí místo pro sebe zajistil Filip Lekeš vítězstvím nad jedním z pořadatelů a zakladatelů celého projektu, Michalem Řezníčkem.

Na závěrečném turnaji poměřilo své síly, ve dvou pětičlenných skupinách, deset borců. Nováčkem byl tentokrát Vlastik Červenka. Zarovnal tak celkový počet hráčů, kteří se na pěti turnajích zúčastnili, na číslo 23.

Stejně jako minule ani dnes do bojů nezasáhl další z pořadatelů – Josef Srník. Věkový rozdíl mezi ním a ostatními účastníky je přece jenom dost velký. Snad až se bude hrát někdy turnaj dospělých…

Ihned po dekorování vítězů poslední akce došlo i na vyhlášení celkového dlouhodobého pořadí. Pohár za první místo získal Jonáš Uher. Nevynechal ani jediný turnaj, umísťoval se na předních pozicích a tak celkový součet bodů (119) mluví jasně pro něj. Druhý v pořadí je Michal Řezníček (98 bodů) a bronzový Filip Lekeš (93 body).

Veškeré další podrobnosti se můžete dozvědět na webových stránkách, věnovaných právě této skoro zapomenuté a znovu nalezené stolní hře: utliga.webnode.cz

 

Úvodní ročník, dá se říct že úspěšný, je za námi. Všichni už se těšíme na boje, které budou probíhat v tom dalším, během tohoto kalendářního roku.

 

JS, MŘ

 

Přístup na fotografie v Galerii:

 

FOTO ZDE